Rice Rice Baby -sushin tekemiseen haettiin oppia Japanista

Rice Rice Baby -sushin tekemiseen haettiin oppia Japanista

Vastikään avautuneen Redin kauppakeskuksessa toimivan K-Supermarketin kauppias on lähtenyt rohkeasti mukaan laadukkaan sushin markkinoille.

Tikkala on saanut henkilökohtaisen sushi-innoituksen matkoillaan Japanissa.

– Vaimoni on japanilainen ja olen käynyt varmaan 10 kertaa Tokiossa tapaamassa hänen perhettään. Sen takia sushi on ollut lähellä sydäntäni. Kun on nähnyt Japanissa miten laadukasta sushi on ja miten tehdään, on syntynyt unelma tehdä samanlaista Suomessa, Tikkala kertoo.

Tikkala sai keittiöönsä aikaisemmin Käpylän Majakka -ravintola pyörittäneet Jari ja Maija Flytströmin, joilla on runsaasti kokemusta sushien valmistamisesta. Kaikkiaan Redissä vääntää sushia 3-4 henkilöä tarpeen mukaan.

– Kaksi kokkia tarvitaan keittiöön samaan aikaan. Pakkaamme sushit rasioihin sen takia, että tuote pysyy tuoreempana. Japanissakaan ei ole nykyisin juuri lainkaan itsepalvelua vaan sushit tehdään valmiiksi mukaan.

– Meillä lohi leikataan käsin. Se on sushin valmistuksessa kaikista vaativin vaihe. Kalan syiden pitää mennä juuri oikein, muuten lohi hajoaa.

Redin K-Supermarket käyttää susheissaan laadukasta japanilaista riisiä.

– Meillä on käytössä laadukkaat sushi-laitteet. Se nopeuttaa toimintaa, kun tehdään isoja määriä. Samalla riisi valmistuu oikealla tavalla. Olemme saaneet todella hyvää palautetta, Tikkala kehuu.