Bananasajäämä

Bananasajäämä

Teemu ja Ilari todistivat surullisen näyn ruokakaupassaan, ja siitä se idea sitten lähti: Hylätyistä banaaneista syntyikin ”match made in heaven”

Suomessa myydään banaania vuosittain kymmeniä miljoonia kiloja ja se onkin maamme suosituin hedelmä. Kaikki yksilöt eivät kuitenkaan selviä kotitalouksiin asti, vaan kasapäin banaaneja uhkaa päätyä kaupoista suoraan biojätteeseen. 

Helsinkiläisen ruokakaupan kauppiasveljekset Teemu ja Ilari Tikkala päättivät tehdä asialle jotain, ja niin syntyi Bananasajäämä-banaanijäätelö. 

Kyseessä on Suomen Jäätelön ja K-ruokakaupan yhdessä ideoima vegaaninen kierrätysbanaanijäätelö.

Bananasajäämä sai alkunsa, kun K-Supermarket Redin Tikkalan kauppiasveljekset harmittelivat joitakin hylkyyn meneviä tummaksi päässeitä banaaneja.

–   Oli surullista havaita, että maullisesti vasta huippuaan lähestyvä, mutta tummahkon pinnan saanut banaani ei päädy asiakkaiden ostoskoriin, vaan sillä on uhkana joutua biojätteeseen, kauppias Teemu Tikkala muistelee. 

Monien testierien jälkeen banaanijäätelö oli valmis tuotantoon. Banaanit kerätään biokaasuautolla pääkaupunkiseudun K-ruokakaupoista ja kuoritaan käsin Vantaalla sijaitsevassa jäätelötehtaassa. Kuorinnan jälkeen banaanit keitetään ja prosessoidaan jäätelöksi kartonkirasioihin. 

Kierrätysbanaanijäätelöllä Suomen Jäätelö ja K-ruokakaupat haluavat osaltaan edistää elintarvikehävikin minimoimista ja kantaa banaaninsa kekoon vastuullisen ruokakaupan puolesta. Tuote on vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteeniton, eikä se sisällä keinotekoisia aromi- tai väriaineita.