Onko TikTok tuonut lisää myyntiä?

Onko TikTok tuonut lisää myyntiä?

Aloitin tiktokkaamisen testimielessä alkuvuodesta 2020. Huomasin, että TikTokissa alkoi olla kaikenlaista sisältöä, eivätkä videot olleet enää pelkkää teinien tanssimista. Mietin, että kyllä maailmasta löytyy jonkin verran porukkaa joita kiinnostavat stadilaisen ruokakauppiaan videot. Ensimmäiset videot olivatkin aika faktapohjaisia, joissa kerroin mm. myydyimmistä tuotteista, hävikeistä ja myyntikatteista. Asetin itselleni tavoitteen, että julkaisen vähintään 5 videota joka viikko, koska aikaisemmasta kokemuksesta tiesin, että jatkuva sisällöntuottaminen johtaa yleensä parhaaseen lopputulokseen. Joka videon ei tarvitse olla loppuun mietitty kokonaisuus, ja kokeilemalla löytyy parhaat aihealueet.

”Itselle se on tällä hetkellä kaikista mielenkiintoisin ja potentiaalisin somekanava.”

Monessa videossa ja livessä ihmiset haluavat tietää, että tuoko TikTok oikeasti asiakkaita ja myyntiä? Tätä on sinänsä vaikea aivan tarkkaan sanoa, sillä kauppamme myynti kasvaa n. 30% vuosittain, joka koostuu tietenkin useasta eri asiasta. Alueelle muuttaa jatkuvasti uusia asiakkaita, ja mm. Keskon pääkonttori, K-kampus, on myös tuonut lisää asiakasvirtaa. 

”Myimme karkkia lähes 300 kiloa, ja kaupalla kävi yli 400 asiakasta ostamassa sitä.”

Itse uskon, että kaikki brändäävä mainonta tuo kaupalle lisämyyntiä, oli se missä kanavassa tahansa. Käytän eri somekanaviin aika paljon aikaa, joten en tietenkään halua tehdä satoja videoita, jos siitä ei olisi riittävää hyötyä kaupan bisneksen kannalta. Siksi tein jo alkukeväästä 2020 testin, koska halusin nähdä kuinka paljon asiakkaita saan TikTokin kautta houkuteltua kaupalle. Laitoin helmi-maaliskuun taitteessa irtokarkit salaisella TikTok-vaakakoodilla 4,99 €/kg. Tarjous oli voimassa perjantain ja lauantain ajan. Toki koodia jaettiin myös Jodelissa, joten osa myynnistä tuli myös sitä kautta. Myimme karkkia lähes 300 kiloa, ja kaupalla kävi yli 400 asiakasta ostamassa sitä.

”Taisi jopa vartijakin käydä puhuttelemassa kiivaimpia teinejä, kun käytös alkoi olla epäasiallista.”

Voi siis sanoa, että myynti on kasvanut TikTokin myötä. Parhaiten toimii nuorison suosikkituotteet kuten makeiset ja virvoitusjuomat. Olemme myyneet arvokkaita Monster- ja Bang-tuontienergiajuomia tuhansia tölkkejä pelkästään tiktokkien avulla. Porukkaa on tullut pidempääkin ostoksille, koska heidän lähikaupoistaan ei ole juomia löytynyt. Saatavuuden parantuessa menetämme toki näitä asiakkaita. Ensimmäisen erän saapuessa kaupalla oli jopa pienimuotoinen ryysis, ja osa asiakkaista pettyi kun ikäraja energiajuomille oli 15 vuotta. Taisi jopa vartijakin käydä puhuttelemassa kiivaimpia teinejä, kun käytös alkoi olla epäasiallista. Kassat olivat kovilla, kun asiakkaat tyhjensivät juomalavat pikavauhdilla.

”Pelkästään karkkia ja limua myymälää ei kovin pitkälle päästä.”

Seuraava askel on yrittää saada vetovoimaa muihinkin tuoteryhmiin. Samalla kun TikTokin käyttäjäkunta vanhenee, alkaa tämä olla paremmin mahdollista. Yksi tapa on alkaa ohjata liikennettä YouTube-videoihin, joissa testaillaan erilaisia uutuuksia, ja puhutaan kaupan arjesta. Pelkästään karkkia ja limua myymällä ei kovin pitkälle päästä. Jos olet yrittäjä, niin suosittelen kokeilemaan TikTokia, vaikka kohderyhmä ei olisikaan nuoret. Itselle se on tällä hetkellä kaikista mielenkiintoisin ja potentiaalisin somekanava.