Kuka on Teemu Tikkala aka @hrakauppias

Kuka on Teemu Tikkala aka @hrakauppias

Olen Teemu Tikkala, 38-vuotias k-kauppias Helsingistä. Koulutukseltani olen tradenomi (Haaga-Helia Pasila), sekä olen suorittanut Keskon kauppiasvalmennuksen vuosina 2013-2014. Olen ollut ruokakaupassa töissä lähes koko ikäni, 14-vuotiaasta lähtien. Vuonna 1998 isäni Ali aloitti ruokakauppiaana Tikkurilan Ruoka-Anttilassa, jonka jälkeen hän siirtyi K-Supermarket Malmille 2000-luvun alussa. Sieltä menin isäni mukana K-Supermarket Westbestin kautta K-Supermarket Lauttasaareen vuonna 2005. Kauppiaaksi lähdin yhdessä veljeni Ilari Tikkalan kanssa 23.11.2014 K-Supermarket Torpparinmäkeen. Sieltä siirryin Ilarin kanssa Kauppakeskus REDIn k-kauppoihin, jotka avattiin 20.9.2018 (K-Supermarket Redi ja K-Market Redi). Nyt edessäni on uusi haaste kun aloitan K-Citymarket Malmin kauppiaana 1.1.2022.

Tiedän siis hyvin mitä myyjänä olo vaatii, oli kyse sitten palvelutiskistä, kassasta tai vaikka pullohuoneessa työskentelystä”

Olen urani aikana työskennellyt kaupan kaikilla osastoilla. Ruoka-Anttilassa olin pääosin hevi-osastolla, jossa pakkasin vihanneksia ja hedelmiä. Muutama tuhat kiloa on tullut pakattua mm. vesimeloneja. Isäni kaupoissa olin osastovastaana useilla eri osastoilla ja muissa vastuutehtävissä. Tiedän siis hyvin mitä myyjänä olo vaatii, oli kyse sitten palvelutiskistä, kassasta tai vaikka pullohuoneessa työskentelystä. Kauppiasuran alussa tein paljon töitä Torppiksen palvelutiskillä, mutta huomaan silti kaipaavani niitä teiniaikojen hetkiä K-Supermarket Malmin pullohuoneessa. Veikkaan, että tässä tapauksessa aika on kullannut muistot 😀

”Minut löytää nimimerkillä @hrakauppias, sekä parin läheisen kauppiaskollegan kanssa perustamaltamme @kauppateemi -tililtä.”

Kauppiaana minulle on tärkeää, että myymälän perusasiat hoidetaan erinomaisesti. Hyllyt ovat täynnä, tuotteet ovat tuoreita, käytävät ja myyntiesittelyt ovat särmiä ja siistejä, sekä asiakaspalvelu on hyvää. Haluan tarjota kaupassani motivoivan työpaikan henkilökunnalleni, josta he voivat olla ylpeitä. Mahtava työntekijäkokemus on tärkeimpiä asioita kauppiasyrittäjyydessä. Kauppiaana on tärkeää valita kaupalle selkeä liikeidea, sekä miettiä oma rooli sen toteuttamisessa. Itse pidän varsinkin some-markkinoinnista, ja nykyään olen keskittynyt pääosin TikTokiin. Sieltä minut löytää nimimerkillä @hrakauppias, sekä parin läheisen kauppiaskollegan kanssa perustamaltamme @kauppateemi -tililtä.

Välittömiä muutoksia on luvassa heti 1.1.2022!”

Mitä Malmilla tulee tapahtumaan?

Kuten kerroin, niin aloitan 1.1.2022 K-Citymarket Malmin kauppiaana. Veljeni Ilari jää pyörittämään REDIn k-kauppojen, joten Tikkala Bros Oy jää ainakin hetkeksi pöytälaatikkoon. Malmi on kasvava ja todella mielenkiintoinen alue, ja minulle hyvin tuttu. Kaupassa on paljon potentiaalia, sillä se on pysynyt ulkonäöllisesi hyvin samanlaisena viimeiset 18 vuotta. Suunnitelmat KCM Malmin suhteen ovat isoja, ja toivon pääseväni kertomaan niistä pian. Välittömiä muutoksia on luvassa heti 1.1.2022!

Avaan marraskuun alussa nettisivut www.hrakauppias.fi jossa pääsee tekemään tuotetoiveita ja antamaan palautetta kaupan kehittämiselle. Lisäksi @hrakauppias IG ja TikTok -tileillä dokumentoidaan matka KCM Malmille. Tulkaa siis mukaan kehittämään Malmia yhdessä minun kanssa!

Nähdään pian Malmilla!

Kauppiasliiton tiedote: https://www.k-kauppiasliitto.fi/kauppiasuutiset/teemu-tikkalasta-helsingin-malmin-k-citymarketin-kauppias/

Helsingin Uutiset -artikkeli: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4348048

Somekanavat ja nettisivut:

https://www.tiktok.com/@kauppateemi

https://www.tiktok.com/@hrakauppias

www.tikkalabros.fi

www.hrakauppias.fi (tulossa)

www.instagram.com/hrakauppias