HeVi

HeVi

Me olemme aloittaneet uramme nuorina poikina vuonna 1998 Tikkurilan Ruoka-Anttilasta. Isämme aloitti silloin kauppiaana, ja pääsimmekin heti ensimmäisenä kesänä HeVi-osastolle töihin. Silloin 13- ja 14-vuotiaana työtehtävät tuntuivat todella vastuullisilta, mutta jälkikäteen ajateltuna meidät laitettiin paikkaan, jossa meitä oli helppo vahtia. Se kesä meni muun muassa vesimeloneita ja kukkakaaleja pakatessa. Pakkaustila oli pieni, ja siellä oli mankka sisältäen yhden kasetillisen verran laatumusiikkia. Metallican ja Red Hot Chili Peppersien tahtiin oli mahtavaa rakentaa lihasmuistia uran jatkoa ajatellen. Kyllä niistä vesimeloneista tulee edelleen todella särmiä, vaikkei enää juuri tule pakattuakaan.

”Metallican ja Red Hot Chili Peppersien tahtiin oli mahtavaa rakentaa lihasmuistia uran jatkoa ajatellen”

Olemme vuosien varrella rakentaneet hyvät suhteet tavarantoimittajiin ja tuottajiin. Ilman tätä kokemusta, emme voisi rakentaa HeVi-osastostamme niin hyvää kuin se nyt on. Suomessa on satoja pientuottajia, joista kukin toimittaa yleensä tavaraa vain kouralliseen kauppoja. Kauppiaan on tiedettävät heidät, jotta voi rakentaa kilpalijoista erilaistavaa valikoimaa ja kauppaa. Pientuottajien tuotteet ovat ehkä kalliimpia, mutta lähes poikkeuksetta parempia. Niitä on mm. kypsytetty pidempään, jotta maku ehtii syventyä. Suurten tuottajien, jotka toimittavat kaikkiin keskusvarastoihin, tuotteet ovat toki nekin hyviä, mutta eivät samaa luokkaa.

”Suomessa on satoja pientuottajia, joista kukin toimittaa yleensä tavaraa vain kouralliseen kauppoja. Kauppiaan on tiedettävät heidät, jotta voi rakentaa kilpalijoista erilaistavaa valikoimaa ja kauppaa”

Shout out Tuoretukku Reinikainen, joka hakee öisin tukkutorilla tuotteet viljelijöiltä, ja toimittaa ne sitten heti k-kauppiaille ja toreille. Heidän ansiostaan meidän kesän marjat ovat niin upealaatuisia. Erityiskiitoksen haluamme antaa myös Vohloisten Puutarhan Rolfille, joka on toimittanut omenoita ja omenamehua jo isän kauppaamme vuosituhannen alusta alkaen. Rolf olisi voinut jäädä eläkkeelle jo 20 vuotta sitten, mutta intohimo omenoihin pitää hänet edelleen pelissä mukana. Kiitos Rolf, että saamme olla asiakkaasi.